Sütlaç nasıl yapılır? İşte sütlaç tatlısı tarifi.
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyup üstüne 2.5 su bardağı kadar su ekleyin. Haşlanırken suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra üstüne 8 bardak süt ekleyin. Pişerken ara sıra karıştırıp kıvama gelmesini bekleyin, fakat unutmayın ki, bekledikçe koyulaşacağı için çok katı hale gelmesin. Pişti, şimdi şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Sütlaç hazır. Kaselere koyup üstüne ceviz ya da tarçın ekledikten sonra dolapta soğutun.
Sütlaç yapımı işte bu kadar kolay.
Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik, 30 dakika)
- 1 su bardağı pirinç
- 8 su bardağı süt
- 1 ya da 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su (haşlamak için)
- tarçın veya ceviz
No comments:
Post a Comment