Sunday, July 8, 2012

Patlıcanlı Börek Tarifi


Gizem Kiymaz / 05/07/2012 09:00 / Hamur İşleri / yorum yok




 








Malzemeler:




  • 1 kilo yufka





  • 2 adet kuru soğan,





  • 1 kilo patlıcan,





  • 3-4 adet domates,





  • 1 çay kaşığı tuz,





  • 1 çay kaşığı karabiber,





  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,





  • 2-3 yeşil biber







Üzeri için:




  • 1 yumurta,





  • Susam ve çörekotu







Yapılışı:




Öncelikle iç malzememizi hazırlıyoruz.Bunun için soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz üzerine küp şeklinde küçük küçük doğradığımız patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.






Daha sonra her bir yufkayı üçgen şeklinde 8 eşit parcaya bölüyoruz. Ortalarına patlıcanlı harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Sardığımız tüm börekleri fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sürüp çörek otu ya da susamla lezzetlendirdikten sonra 170 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.




Afiyet olsun

8 kere görüntülendi.




 




 






 




 




 




 

No comments:

Post a Comment